torstai 12. syyskuuta 2013

Sitä kuusta kuuleminen jonka juurella asunto



Olen huijannut teitä kaikkia. En oikeasti asu tai opiskele Lyonissa. INSA de Lyon sijaitsee nimittäin Villeurbannessa, joka on vähän kuin Lyonin Espoo, paitsi että kunnan rajaa ei huomaa mistään. Tänne ei tarvitse ostaa seutulippua, samat kaupunkipyörät toimivat ja rajan tällä puolella sijaitsevat yliopistot nimittävät itseään myös Lyonin yliopistoiksi.

Yliopiston sijainti määrää asuinpaikkani, koska asun täällä yliopiston kampuksella. Viime viikolla pääsin vihdoin muuttamaan pysyvään asuntooni, ja tykkään siitä kamalasti. Ensinnäkin asun yksiössä, joten enää ei tarvitse herätä joka yö kello kahdelta siihen, kun entinen kämppikseni ottaa lääkkeen Venezuelan aikavyöhykkeen mukaisesti. Toisekseen asunto on mukava, suhteellisen järkevästi kalustettu ja siinä on kauniit keltaiset seinät.

Vaihtarina elää melkein automaattisesti modernia downshiftaajan unelmaa tavaramäärän suhteen. Voisin luetella tähän kaiken tavaran, joka minulla on, ja luultavasti postauksesta tulisi edelleen luettavan pituinen. Hiukan yleistäen minulla on:

-      -  puhtaita vaatteita vähän yli kahdeksi viikoksi ja kahdet kengät, sekä yhdet juoksulenkkarit
-      -  kosmetiikkaa, kuten aurinkorasva, hammastahna ja deodorantti, sekä pyyhe ja kynsisakset
-       - seitsemän kirjaa, joista yksi on ranskan kielioppi, ja yksi päiväkirja
-       - neulepuikkoja ja yksi melkein valmis kaulaliina
-       - avaimet, kännykät ja sen sellaiset
-       - tietokone (ja ihan paras minikaiutin, kiitos lainasta, Arna!)
-       - siivousvälineitä, kuten harja ilman rikkalapiota (meidät ohjeistettiin jakamaan ensimmäisessä huoneessa ollut siivousvälinesanko, ja kämppikseni vei rikkalapion)
-       - muistiinpanovälineet
-       - keittiötarvikkeita, eli täsmennyksenä kattila, paistinpannu, 4 lautasta, 2 kahvikuppia, kuudet normaalit aterimet, 2 vähän terävämpää veistä, paistinlasta ja viinipullonavaaja
-       - herätyskello

Astioista suurin osa on Henrin ansiota, koska Henri kävi täällä ja innostui vertailemaan kaupassa halvimpien haarukoiden hintoja, mitä en olisi itse jaksanut koskaan tehdä, joten olisin jatkanut muovilusikoilla syömistä hamaan tulevaisuuteen. Kampusasunnot olivat onneksi kalustettuja, ja olin myös onnekas päästessäni varsin isoon yksiöön. Minulla on siksi sänky, hylly, kaksi pöytää ja kaksi tuolia. Jossain vaiheessa pitäisi hankkia vielä leikkuulauta ja keittiöpyyhe, mutta muuten minulla alkaa olla kaikki tarpeellinen. (Tai riippuu tietysti siitä, mitä pitää tarpeellisena, Harry Pottereita alkaa olla jo ikävä.)

Asunnossa on netti, onneksi, mutta se on niin hidas, että olen siirtänyt tämän postauksen julkaisemista kohta jo kaksi viikkoa siinä toivossa, että jaksan joskus ladata kuviakin. Päätin nyt, että en ihan vielä jaksa tehdä sitä, anteeksi.

Tähän mennessä on ollut myös hauskaa asua alle viiden minuutin kävelymatkan päässä ranskanluokasta ja varsin lähellä kaikkia ihmisiä, jotka täältä tunnen. Saa nähdä, muuttuuko mieli, kun ihmiset alkavat pitää bileitä viikolla pitkin käytäviä ja ikkunan alla. Tai onhan niitä jo nyt, mutta vielä ei tarvitse opiskella mitään liian vaikeaa, joten se ei merkittävästi haittaa.

Tai no, itse asiassa ranskankurssilla on välillä ihan riittävän vaikeaa. Tänään harjoiteltiin nasaaliäänteitä, kuten vaikka sitä, että sain (terve), saint (pyhä) ja seins (rinnat) ääntyvät samalla tavalla, eli s + nasaali-e, sans (ilman), sang (veri), sens (aisti) ja sent (tuoksu) myös keskenään samalla tavalla, eli s + nasaali-a, ja kombinaatiolla s + nasaali-o ääntyvät son (ääni) ja sont (ovat). Mutta on kurssilla kivaakin, olen oppinut muun muassa, ettei pidä sanoa comme si comme ça jos ei halua kuulostaa ulkomaalaiselta, ja että Kiinassa ei ole maahanmuutto-ongelmaa, koska ei ole maahanmuuttoakaan.

Kiinasta puheen ollen sielläkin lauletaan lastenlaulua Jaakko-kullan sävelellä, mutta sanat kuuluvat vapaasti kääntäen: ”On kaksi tiikeriä, toisella ei ole silmiä, toisella ei ole korvia, ne juoksevat kovaa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti